In de ban van… vernieuwende toekomst

Bijeenkomst Federatie in Landvast, dinsdag 9 april

Dat was het thema voor de bijeenkomst van de Federatie van Samenwerkende Ondernemersverenigingen Drechtsteden. Deze middag/avond werd voor de 2e keer gehouden in Landvast, Alblasserdam. Ruim 260 ondernemers werden ontvangen in een ambiance van netwerken onder het genot van een borrel(hapje).

Omdat, als gebruikelijk in de regio, het verkeer niet mee zat begonnen we 15 minuten later, zodat de laatkomers ook nog konden aansluiten.

Foto bijeenkomst

De dagvoorzitter, Perry van der Elst, ontving namens de samenwerkende ondernemersvereniging een ieder tijdens de opening en liet daarna drie voorzitters aan het woord over functie van de samenwerking. Kort gezegd komt het erop neer dat de Federatie die zaken aanpakt, waar je als lokale ondernemersvereniging te weinig slagkracht voor hebt.

Daarna werd voor Erik Ziengs, de nieuwe voorman van Ondernemend Nederland (ONL), waar de Federatie bij aangesloten is, gevraagd naar zijn eerste ervaringen in de lobby tussen MKB en landelijke politiek. Met de kabinetsformatie en komende jaren ziet hij nog genoeg uitdagingen, maar hij kon ook al enkele succesjes met ons delen.
Vervolgens was het woord aan Leen Zevenbergen die ons meenam in vooral zijn belevenissen als ondernemer in de wereld van duurzaamheid (en dat ging niet over grijze sokken) en kunstmatige intelligentie. Bij duurzaamheid ging het vooral over een betere wereld voor iedereen, wat ook gewoon te maken heeft met een eerlijke prijs betalen. Qua kunstmatige intelligentie daagde hij vooral uit om klein te beginnen, met eenvoudige acties kunnen al grote stappen gezet worden.

Om 19.15 uur konden we dan toch allemaal heerlijk aan het lopend buffet en met elkaar onder het genot van friet, rijst, kip, zalm en nog veel meer met elkaar netwerken.

Het was een geslaagde avond. Dank aan de organisatie.

© OVP Papendrecht 2021

Delen

ONDERNEMERSVERENIGING

PAPENDRECHT