“Brood”, daar zit zeker wat in!

18 mei 2016

En dat ontdekten de ondernemers die op 18 mei bij Sonneveld op bezoek gingen. Nadat algemeen directeur Peter Verhagen die zijn roots in Papendrecht heeft het bedrijf had voorgesteld en onder andere had verteld dat spelt een trendy en oeroud meel geeft dat tegenwoordig bijna hetzelfde kost als volkoren (maar in de winkel een spelt brood altijd nog minimaal 10% duurder is),  mochten de weetgrage ondernemers de ruimtes van de fabriek bekijken die voor velen gesloten blijven.

Naast de verschillende voorraden oliën met additieven – om het brood beter te laten rijzen, smaken, geuren, malser te maken en of langer vers te houden – heeft Sonneveld ook droge vormen van verrijkt meel. Elke klant kan zijn eigen recept bestellen. Dus maatwerk is een groot goed. In het EBIC center (European Bakery Innovation Center) kunnen relaties samenwerken aan nieuwe recepten en kennis delen om onder verschillende omstandigheden tot de beste creaties te komen. Een uniek center dat goed aansluit bij het innovatieve gedachtengoed van Sonneveld.

Na de rondleiding ging de beschermende kleding uit en kon genoten worden van een buffet met een Italiaans tintje. OVP kijkt terug op een heel geslaagd bedrijfsbezoek en weet nu zeker: Brood komt niet uit de fabriek van Sonneveld, maar ín brood zit wel wat van Sonneveld, een mooie en internationaal werkende Papendrechtse onderneming!

© OVP Papendrecht 2021

Delen

ONDERNEMERSVERENIGING

PAPENDRECHT